Ontspanningstraining

Training stressreductie: Inhoud van de training

Bij de training stressreductie komen we in 7 weken in totaal 7 uur bij elkaar. Je wordt individueel begeleid door Ank van Gulik.

Je leert technieken voor je ademhaling

Je leert technieken aan waarmee je in staat bent met meer ontspanning te reageren op je omgeving. In elke situatie. Een belangrijk onderdeel daarbij is je ademhaling.

 • Ervaring Iemand
  “Nu voel ik het als ik in de stress schiet. Ik handel ernaar, doe een stapje terug en maak zo bewust even tijd om de (ademhalings)technieken toe te passen die ervoor zorgen dat ik me kan ontspannen, om daarna uitgerust en helder van geest weer verder te gaan.”

Je merkt al snel vooruitgang

Je merkt al snel, dat tijdens het trainen de spanning in de spieren van je schouders en je nek minder wordt.
Je voelt niet langer de pijn in je maag.

 • Ervaring
  “Op een gegeven moment uitte dit alles zich in lichamelijke klachten. De hoofdpijn werd erger en ik kreeg ook steeds meer last van mijn schouders en nek.”

  “Dankzij de stressreductietraining gaat het nu veel beter met me. Ik merk dat ik beter de slaap kan vatten, minder last heb van hoofdpijn en weer veel meer energie heb om leuke dingen te ondernemen samen met mijn gezin en vrienden.”

Je hormoonhuishouding verandert

Na een aantal weken trainen verandert je hormoonhuishouding, waardoor je minder snel geïrriteerd raakt, beter slaapt en sneller herstelt.

 • Ervaring
  “Ik had eigenlijk zelf de indruk, dat ik behoorlijk stressbestendig was en rustig van aard, maar voelde me de laatste tijd sneller geïrriteerd, moe en ik ging ook slechter slapen. Daarbij kreeg ik hoge bloeddruk.”

  “De training was voor mij vooral ook een stuk bewustwording waardoor er meer rust is ontstaan en ik mijn werk weer beter aan kan. Ik slaap weer beter, ben ook thuis opgeruimder en zelfs mijn bloeddruk is gedaald.”

We besteden aandacht aan je bewegings- en voedingspatroon

Wanneer je de eerste verbeteringen merkt, besteden we aandacht aan je bewegings- en voedingspatroon, aangepast aan je individuele conditie.

 • Ervaring
  “Nadat ik de training een paar weken had gevolgd begon ik het eerste verschil te merken. Er kwam weer rust in mijn lichaam, ik kon me weer beter concentreren. Door de rust in mijn lichaam had ik ook veel minder last van eetbuien. “

Je hebt zelf de regie in handen

Je houdt zelf de regie over je trainingen. Er treedt geen afhankelijkheid op.

 • Iemand
  “De gesprekken met Ank en de uitleg over de EmWave, gaven mij het gevoel dat ik ZELF iets kon doen. Ik hoefde niet lijdzaam af te wachten, ik kon mijn eigen verantwoordelijkheid nemen. Ik ging een methode leren, een eenvoudige manier om rust in mijn hart te brengen. Naast alle andere positieve dingen die het me zou geven, vond ik dat nu de belangrijkste.”

EFT-techniek

De volledige training wordt aangevuld met een techniek, waarmee je ongewenste emoties kan laten doven: de EFT-techniek.
Deze techniek is gebaseerd op een naaldloze variant van acupunctuur en op EMDR.

 • Ervaring
  “Erg verrassend vond ik de EFT. De tijd nemen om een emotie te verkennen en te zien wat deze met je doet, kan heel beladen zijn. Dat heb ik in ieder geval wel zo ervaren, maar door de techniek toe te passen, heb ik het beladen gevoel bij een emotie kunnen stoppen. Het gevoel wat dat geeft, is erg prettig!”

Je kunt zelf de mate van ontspanning meten

Tijdens de training heb je de beschikking over bio-feedbackapparatuur (de Emwave). Dit is een klein apparaatje (ongeveer zo groot als een mobiele telefoon) waarmee je zelf de mate van ontspanning kan meten.

 • Ervaring
  “De aanpak met de EmWave was nieuw voor mij in de zin dat je door oefening van je ademhaling je hartritme kunt beïnvloeden en daarmee je persoonlijk welbevinden kunt verbeteren. In een heel korte sessie (10 minuten) blijkt het mogelijk te zijn om, met hulp van de EmWave + bijbehorende techniek, rust in je lijf te brengen en daarmee ook ontspanning te creëren.”

Tijdsinvestering: 2x 10 minuten per dag

Je traint zelf 2 x 10 minuten per dag met de Emwave (“het apparaatje”) en houdt de resultaten van je training bij.

Ervaring
“Toen ik eindelijk doorkreeg wat voor heerlijk gevoel het is als je twee keer 10 minuten per dag rust hebt, ben ik steeds gemotiveerder geworden om mezelf rust te gunnen.”